Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!
Kategóriák

AQUADUR® vízkeménység tesztcsík

AQUADUR® vízkeménység tesztcsík

Az AQUADUR ® tesztcsíkok a vízkeménység gyors és egyszerű meghatározására szolgálnak. Az egyszerű “mártsa be és olvassa le” végrehajtás valamint az intenzív zöldből vörösre történő színváltozás megbízható eredményeket biztosít másodperceken belül.
 
A víz keménységét a vízben jelenlévő kalcium- és magnézium illetve ezek sói okozzák. A vízkeménység fontos szerepet játszik a mindennapi életben és a különböző ipari alkalmazásokban. A kemény víz hátrányosan befolyásolhatja az élelmiszerek ízét és megjelenését.
 
A kemény víz meggátolja a tisztítószerek/szappan felhordását, ezért több tisztítószert kell alkalmazni, hogy azonos tisztítási eredményeket érjék el, mint egy lágy víz esetében. Ezenkívül a kemény víz lerakodást/meszesedést okozhat, és ezáltal károsíthatja a gépeket, berendezéseket, csöveket vagy fűtőegységeket.
Számos iparágban a vízkeménység a folyamatvezérlés fontos paramétere, és folyamatosan ellenőrzést kíván.
 
Az AQUADUR® vízkeménység tesztcsíkok az Ön egyedi igényeihez igazodóan különböző színskálákat és csomagolási lehetőségeket kínálnak. Az egyenként csomagolt kiszerelés például promóciós célra is alkalmas, hogy tájékoztassa ügyfeleit egy esetleges a vízlágyító szükségességéről.
 
Az AQUADUR® vízkeménységű tesztcsíkok ideális választás a vízkeménység gyors, egyszerű és megbízható meghatározására.
Általában a vizet gyakran egyszerűen “lágy” vagy “kemény” víznek minősítik.
 
A vízkeménység értékeket, az alábbi táblázat foglalja össze:
 
USA vízkeménység (ppm) Német keménységi fok (nk) Jelentése:
50 ppm alatt 0-4 nk nagyon lágy
50-120 ppm 4-8 nk lágy
120-240 ppm 8-18 nk közepesen kemény
240-360 ppm 18-30 nk kemény
360 ppm felett 30 felett nagyon kemény