Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!
Kategóriák

Barshaker Coffee Roasters - Ethiopia - Idido Yirgacheffe - Filter - 250g

Barshaker Coffee Roasters - Ethiopia - Idido Yirgacheffe - Filter - 250g
Gyártó: Barshaker Coffee Roasters
Típus: RS0011
Elérhetőség: Raktáron
4.199Ft
Bruttó ár. Az árak 27%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

Ingyenes Szállítás Országosan 29.999Ft fölött!

Kapható választék:


* Örlés típus:

Barshaker Coffee Roasters - Ethiopia - Idido Yirgacheffe - 250g

Pörkölés dátuma: 06.07.2022

Pörkölés:             Filter 

Feldolgozás:       Natural

Kiszerelés:          250g

Ország:               Ethiopia

Régió:                 Yirgacheffe

SCA Pontszám:   87

Osztályozás:      Yirgacheffe Natural 1

Termési év/Szüret:2021/22

Magasság:          1,960 - 2,090m

Ízjegy:                  Étcsokoládé, alacsony-közepes savtartalom, selymes utóíz

 

A régió mezőgazdasági módszerei nagyrészt hagyományosak maradnak. A Yirgacheffe gazdái általában más élelmiszernövényekkel keverve termesztik kávénövényeiket. Ez a módszer elterjedt a kistermelők körében, mert maximalizálja a földhasználatot és élelmet biztosít családjuk számára.

Amellett, hogy továbbra is hagyományosan egymásba fonódnak, a legtöbb gazdaság definíció szerint biogazdálkodású is. A Yirgacheffe gazdálkodói általában nagyon kevés – vagy egyáltalán nem – műtrágyát vagy növényvédő szert használnak. A mezőgazdasági munkák nagy részét egy szűk család kézzel végzi.

A csodálatos éghajlat előnyeinek kihasználása érdekében az üdülőhely képzéseket kínál a gazdálkodóknak jobb minőségű cseresznyetermesztésben. A képzés középpontjában a cseresznye betakarításának és szállításának eljárásai állnak.

Betakarítás és betakarítás utáni időszak

A gazdák szelektíven, kézzel szedik a cseresznyét, és szállítják a mosóállomásra. A recepción a dolgozók manuálisan válogatják a kapott cseresznyét, hogy eltávolítsák a kéreg alatti vagy feletti, illetve a sérült meggyet. A meggyet emelt szárítóágyakra helyezzük. Az állomás minden szárítóágyat megjelölik egy kóddal, amely megkönnyíti a nyomon követhetőséget és a feldolgozás állapotának követését.

Az alkalmazottak gyakran gereblyézik a cseresznyét az egyenletes szárítás érdekében. Körülbelül 16-21 napig tart, amíg a cseresznye megszárad.

A Yirgacheffe-ről

Yirgacheffe egy járás Dél-Etiópiában, a Sidamo régióban. A Yirgacheffe-t széles körben elismerik a kávé egyik „otthoni régiójaként”. Az ebből a kerületből származó mosott kávék annyira ismertek és keresettek, hogy Yirgacheffe saját kistérségének számít.

A Yirgacheffe-ben termesztett kávék többsége a tájfajták helyi fajtái (amelyeket gyakran etióp örökségnek is neveznek). A régióban termesztett egyéb fajtákat a Jimma Agricultural Research Center (JARC) fejlesztette ki. A JARC Etiópia fontos kutatóközpontja, és számos erőfeszítést tett a betegségekkel szemben ellenálló és magas hozamú fajták kifejlesztésére, amelyek még mindig jó minőséget mutatnak.

A legtöbb gazdálkodó a régióban kevesebb, mint 5 hektáron gazdálkodik (sokan a kávéfarmokat a fák és nem a terület szerint számolják). A termesztési módszerek többnyire hagyományosak, a kávét egy integrált "kávékert" részeként termesztik, más élelmiszernövényekkel tarkítva.