Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!
Kategóriák

Barshaker Coffee Roasters - Rwanda - Kabyiniro - Washed - Extra Light Filter - 250g

Barshaker Coffee Roasters - Rwanda - Kabyiniro - Washed - Extra Light Filter - 250g
Gyártó: Barshaker Coffee Roasters
Típus: RS0019
Elérhetőség: Raktáron
4.699Ft
Bruttó ár. Az árak 27%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

Ingyenes Szállítás Országosan 14.999Ft fölött!

Kapható választék:


* Örlés típus:

Rwanda - Mushonyi Kabyiniro 2021/22

Ezt a Kabyiniro állomásról származó kávét 1600-1950 méteres tengerszint feletti magasságban gazdálkodó kisgazdák termesztik. Édes, sűrű cseresznyét termelnek, amelyet a régió ideális mikroklímája segít a Kabyiniroban történő gondos feldolgozásban, hogy megőrizzék a kávé egyedi ízét.

Pörkölés dátuma: 03.08.2022

Pörkölés:              Extra light filter

Feldolgozás:         Fully washed

Kiszerelés:            250g

Ország:                Rwanda

Régió:                  Western province, Kabyniro, Ngorero

Washing station:  Kabyiniro Station

Coffee grade:       FW Scr. 15

Típus:                  Bourbon

SCA Pontszám:   86

Termési év/Szüret:  2021/22

Magasság:           1,600-1,950m 

Ízjegy:                SWEET AND FRUITY WITH BERRIES AND BLACK TEA

 

2003-ban a Muhororo régióban 28 gazda úgy döntött, hogy szövetkezetet alapít a kávétermelés növelése és jövedelmük növelése érdekében. Ez a kezdeti csoport 22 nőből és 6 férfiból állt. A kerületi hatóságok 30 hektárnyi területet biztosítottak számukra a régióban, és a csoport minden tagjának kiosztott egy-egy parcellát.

2004-ben a csoportot Kopiguka szövetkezetként jegyezték be. 2012-ben egy mini mosóüzemet építettek a kávé feldolgozásához. A szövetkezeti telephely a kávé begyűjtésével és feldolgozásával piaci űrt töltött be a régióban, ahol nem volt más mosóállomás.

Sajnos a rossz irányítás és a külső tényezők, például a piac miatt a szövetkezet nem tudott nyereséges maradni, és 2018-ban elkezdtek együttműködni a Tropic Coffee-val, amely most az állomást irányítja és működteti. A szövetkezet továbbra is felelős a gazdálkodási műveletekért a kerület által biztosított földterületen.

Együttműködésük jövedelmezőnek bizonyul, és segít a tagoknak fizetni az egészségbiztosítást, az iskolai tandíjat és egyebeket.

A cseresznyét kézzel és szelektíven szedik a gazdák, a főszezonban pedig bérmunkások. A gazdák közvetlenül a mosóállomásra viszik a cseresznyét. Az átvételkor a cseresznyét lebegtetik, hogy eltávolítsák az esetleges alul- vagy túlszüretelést. A cseresznyét az állomás tisztítógépében megtisztítják, majd 12 órán át erjesztik. akár 18 órán át. A kávét osztályozó csatornákon keresztül mossák, és a pergament emelt ágyakra helyezik száradni. A pergament gyakran gereblyézik az egyenletes száradás érdekében.