Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!
Kategóriák

Barshaker Coffee Roasters - Columbia - Huila - Anaerobic 90H - Espresso - 250g

Barshaker Coffee Roasters - Columbia - Huila - Anaerobic 90H - Espresso - 250g
Gyártó: Barshaker Coffee Roasters
Típus: RS0017
Elérhetőség: Raktáron
7.699Ft
Bruttó ár. Az árak 27%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

Ingyenes Szállítás Országosan 29.999Ft fölött!

Kapható választék:


* Örlés típus:

Barshaker Coffee Roasters - Columbia - Huila - Anaerobic 90H - Espresso - 250g

Pörkölés dátuma: 06.07.2022

Pörkölés:             Espresso

Feldolgozás:       Natural - Anaerobic 90H

Kiszerelés:          250g

Ország:               Columbia

Régió:                  Acevedo, Huila

Farmer:              Wilson Paredes

 

Típus:                Tabi

 

Magasság:          1,450m

Ízjegy:                 narancs, barna fűszerek, trópusi gyümölcsök

 

Wilson Paredes harmadik generációs kávétermelő, aki Rosa Blanca nevű farmján termeszt kávét. Több mint 15 éve foglalkozik kávétermeléssel, és van egy fia, aki szintén kávétermelő szeretne lenni. "Jóleső érzés tudni, hogy a kávém átlépi a határokat, és ilyen messzire eljut a farmomtól" - mondja Wilson.

Ez a tétel Tabi fajtából áll, amely a Typica, a Bourbon és a Timor keresztezése, és amelyet jó csészeminősége és magas betegségekkel szembeni ellenálló képessége miatt tartanak számon.

A 2010-es évek közepén Wilson a különleges kávékészítésre kezdett összpontosítani. Az motiválta, hogy különleges kávé előállításába kezdjen, amikor látta, hogy szomszédai és családtagjai jobb árakat tudnak elérni a különleges kávékért. Azóta a következő szintre emelte a farmját, az infrastruktúra kiépítésére és a minőségi laboratóriumokkal való együttműködésre összpontosítva, hogy értékelje és javítsa a kávé ízét. 

 

Betakarítás és betakarítás utáni időszak

A cseresznyét szelektíven, kézzel szedik, majd 90 órán keresztül anaerob erjesztik. Az erjedés után a cseresznyét sátrakba helyezik, hogy a napon száradjon. A cseresznye száradása körülbelül 25 napig tart.  

 

Tabiról

A Tabi a CENICAFE által létrehozott Typica, Bourbon és Timor keresztezése. 2002-ben hozták forgalomba, és a kávélevél rozsdaállóságát a Bourbon és a Typica jó csésze minőségével ötvözi. A Tabi két szülőjéhez hasonlóan magas, hosszú ágakkal. A Tabi termése és magja azonban valamivel nagyobb, és nagy magasságban és nagy sűrűségben termeszthető, hektáronként akár 3000 fával is. A név a "tabi" szóból származik, amely a kolumbiai őslakos törzs guambiano dialektusában "jót" jelent.

Kávé Kolumbiában

Kolumbia már a 19. század eleje óta termel és exportál olyan kávékat, amelyek testességükről, élénk savasságukról és gazdag utóízükről híresek.

Kolumbia éghajlati és földrajzi viszonyok széles skálájával büszkélkedhet, amelyek viszont a kávé saját, egyedi ízvilágát eredményezik. Ez azt is jelenti, hogy a betakarítási idők igen eltérőek lehetnek. Valójában a különböző régiók között Kolumbia szinte egész évben friss termést termel.

A speciális iparágakra való fokozódó összpontosítás megváltoztatja a kereskedők és a gazdálkodók üzleti tevékenységét. Egyre gyakoribbá válik, hogy a gazdák a tételekből elkülönítik a legjobb minőségű babokat, hogy külön-külön forgalmazzák azokat. Ezeket a jobb minőségű tételeket gyakran meghatározott márkák vagy történetek alatt értékesítik.

A csészeprofilok széles választéka mellett a Columbia az elmúlt 10 évben gyorsan bővítette a tanúsítási lehetőségeket. A legelterjedtebb minősítések a Fairtrade, a Rainforest Alliance, az UTZ és a Bio.