Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!
Kategóriák

Barshaker Coffee Roasters - Costa Rica - Hacienda Sonora - Filter- 250g

Barshaker Coffee Roasters - Costa Rica - Hacienda Sonora - Filter- 250g
Gyártó: Barshaker Coffee Roasters
Típus: RS0013
Elérhetőség: Raktáron
4.999Ft
Bruttó ár. Az árak 27%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

Ingyenes Szállítás Országosan 29.999Ft fölött!

Kapható választék:


* Örlés típus:

Barshaker Coffee Roasters - Costa Rica - Hacienda Sonora - 250g

Pörkölés dátuma:  06.07.2022

Pörkölés:             Filter

Feldolgozás:        Natural

Kiszerelés:           250g

Farmer:               Marvin Barrantes

Ország:                Costa Rica

Régió:                  San Luis de Grecia, Alajuela / Valle Central

SCA Pontszám:   87

Osztályozás:        SHB

Típus:                   Sarchimor

Termési év/Szüret: 2021/22

Magasság:           1,200-1,300m

Ízjegy:                  KARAMELL, TEJCSOKOLÁDÉ, BARACK

 

A vertikálisan integrált farm és nedves malom lehetővé teszi Marvin Barrantes számára, hogy időt fordítson a munkaigényesebb kávék feldolgozására, beleértve ezt a Sarchimor tételt is.

A tulajdonos Marvin Barrantes édesanyjáról, Elisa Alfaro Hidalgóról nevezte el farmját. Doña Elisa a városban jól ismert volt gyönyörű kék szemeiről. A San Luis de Grecia-i helyiek szerint csak egy királynőnek lehet ilyen szeme, és a "Reina Elizabeth" becenevet adták neki. Marvin azt is elmondja, hogy Doña Elisa gyönyörű kék szemei mellett kedvessége is egy királynőével vetekedett.

 

Termesztés

Marvin gazdasága 8 hektárnyi területet foglal magában. Annak érdekében, hogy lehetővé tegye az egy fajtából álló tételek termesztését, Marvin felosztotta földjét, hogy a fajtákat külön-külön termeszthesse. A tételben szereplő Sarchimor fajtán kívül Marvin Caturra, H1, Millenium, Geisha és Villalobos fajtákat is termeszt.

 

Betakarítás és betakarítás utáni időszak

Marvin 2012-ben hozta létre malmát, amelyet mindössze egy kis pépesítővel és néhány emelt ágyással üzemeltet.  Bár a mézfeldolgozás költséges, Marvin elmondta, hogy a földjei és a malom közötti rövid távolság, valamint az a képesség, hogy a feldolgozási fázisból származó értéket meg tudja szerezni, lehetővé teszi számára a kiváló kávé előállítását.

A cseresznyét Marvin és családja szelektíven, kézzel szedi, és Marvin ökopulpitusán őrli. Ezután a pergament és a nyálkát szárítóágyakra fekteti. Gyakran gereblyézik a kávét, hogy biztosítsák az egyenletes száradást. A kávé körülbelül 20 napig főzhető.

Szárítás után Marvin a pergamenjét a Hacienda Sonorára viszi, ahol a kávét tárolják, megőrlik, hogy megszáradjon, és előkészítik az exportra.

 

Sarchimorról

A Sarchimor egy olyan fajtacsalád, amely egy Kelet-Timorból származó, levélrozsdának ellenálló (CLR) hibrid és a Villa Sarchi (természetes Bourbon mutáció, mint a Caturra és a Pacas) hibridje. A Sarchimor a Bourbon ízprofiljának (a Villa Sarchi révén, amely a Bourbon közeli genetikai rokona) és a Kelet-Timorból származó, betegségeknek ellenálló hibrid ellenállóképességének jó kombinációja. A Sarchimornak több ismert fajtája van, köztük a Marsellesa és a Parainema.