Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!
Kategóriák

Barshaker Coffee Roasters - Rwanda - Mushonyi - Washed - Omniroast - 250g

Barshaker Coffee Roasters - Rwanda - Mushonyi - Washed - Omniroast - 250g
Gyártó: Barshaker Coffee Roasters
Típus: RS0018
Elérhetőség: Raktáron
4.399Ft
Bruttó ár. Az árak 27%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.

Ingyenes Szállítás Országosan 29.999Ft fölött!

Kapható választék:


* Örlés típus:

Barshaker Coffee Roasters - Columbia - Huila - Anaerobic 90H - Espresso - 250g

A Mushonyi Wash Station kávéi mindig lenyűgöznek minket, és ez a tétel sem kivétel. Édes és tiszta, virágos és gyümölcsös, ez a Mushonyi Wash Stationből származó, teljesen mosott tétel minden, amit egy ruandai kávétól elvárhat.

Pörkölés dátuma: 06.07.2022

Pörkölés:             Omniroast

Feldolgozás:       Fully washed

Kiszerelés:          250g

Ország:               Rwanda

Régió:                  Western province, Rutsiro District,  Washing station: Mushonyi Washing Station

Farmer:              Wilson Paredes

Osztályozás:       FW Scr. 15

Típus:                 Red Bourbon

Termési év/Szüret:2021/22

Magasság:          1,600-1,950m 

Ízjegy:                 méz, citrusfélék, málna

 

A Mushonyi mosóállomás mindössze egy kilométerre található a Kivu-tó partjától. Az 1200 termelő, aki cseresznyét szállít az állomásra, a Mushonyi környéki dombokon él és gazdálkodik. Ezeken a hegyeken a tengerszint feletti magasság a legalacsonyabb 1600 métertől a legmagasabb 1950 méterig terjedhet. A gazdák kis parcelláikon átlagosan csak mintegy 300 kávéfát termesztenek. Sokan banánt, eukaliptuszt és maniókát is termesztenek, hogy extra jövedelemhez jussanak.  

Mushonyit eredetileg a hadsereg építette. Abban az időben a hadsereg nagy mennyiségű cseresznyével számolt, és ennek megfelelően építkezett. Az állomáson nyolc erjesztő tartály, egy szabványos mosócsatorna és egy cseresznyeválogató csarnok található a cseresznye további válogatására, mielőtt a cseresznyét pépesítik. A Rwacof ezt az infrastruktúrát kifogástalan állapotban tartja, még azokban az években is, amikor a mosóállomás kapacitása meghaladja a leszállított cseresznye mennyiségét. 

 

Betakarítás és betakarítás utáni időszak

A Mushonyiba cseresznyét szállító gazdák a közeli mosóállomások közül választhatnak. A Mushonyi nagyon magas minőségi követelményeket támaszt, de ahhoz, hogy versenyképes legyen, szinte minden beszállított cseresznyét el kell fogadnia. Ellenkező esetben a gazda legközelebb egy másik állomást választ, hogy több termést adjon el, és korlátozza a cseresznyeválogatással töltött időt.  

Miután megvásárolta a cseresznyét a termelőktől, a Mushonyi a cseresznyét szigorú válogatásnak veti alá. Először a mosóállomás személyzete flotálással eltávolítja a gyenge minőségű cseresznyét. Ezután a speciálisan képzett személyzet szemrevételezéssel ellenőrzi a megmaradt cseresznyét, hogy nem mutat-e rajta vizuális hibákat. 

Miután a cseresznyét kiválogatták, egy pépesítőgépen átvezetik. A Mushonyi egy Pinhalense öko-préselővel van felszerelve, amely óránként akár 2 tonna feldolgozást is képes végezni. A gép a flotálást és a nyálka mechanikus eltávolítását integrálja az áramlásába. A tartályból a cseresznye egy medencébe folyik. Itt a gép eltávolítja a bolyhokat, és egy másik csatornába táplálja őket, ahol pépet állítanak elő belőlük. A jó minőségű cseresznye lesüllyed és egy csatornába folyik az "engedélyezett" feldolgozásra.

A kávé ezután 10 órás erjesztésen megy keresztül betontartályokban. Ez az erjedési időszak eltávolítja a maradék nyálkát. Az erjesztő tartályokból való eltávolítás után a pergamen egy mosó- és válogatócsatornán halad át.  Ahogy a szemek áthaladnak, a csatorna mentén elhelyezett fagerendák megakadályozzák, hogy bizonyos sűrűségű szemek áthaladjanak. Ezek a rudak a csatorna mentén vannak elhelyezve. Míg az első sáv a legsűrűbb szemcséket állítja meg, a következő a második legsűrűbb szemcsét állítja meg, és így tovább. A folyamat során a pergamen összesen öt különböző minőséget különít el.

Az elválasztott pergament emelt ágyakra helyezik száradni. A munkások kiválogatják a száradó pergament, hogy eltávolítsák az előző fázisokban esetlegesen megmaradt hibákat. A pergament gyakran gereblyézik, hogy biztosítsák az egyenletes száradást. 

Rwacof Rwanda

Fenntarthatósági partnerünkkel, a Kahawatu Alapítvánnyal együtt a Sucafina Ruanda (Rwacof) jelentős összegeket fektet be a mezőgazdasági termelők képzésébe és a helyes mezőgazdasági gyakorlatokba. A Rwacof Farmer Field School minden termelő partnerével megosztja az információkat a legjobb gazdálkodási gyakorlatokról, a természetvédelmi taktikákról, a csak érett cseresznye szedésének fontosságáról és még sok másról. 

A Rwacof emellett arra is összpontosít, hogy javítsa a gazdák pénzügyi helyzetét, akikkel együtt dolgozik. Az éves bónuszokat mindig a kávé eladása után osztják ki. A Sucafina innovatív Farmer Hub programjának részeként ezek a második kifizetések nulla jutalékkal kerülnek bankszámlára. A második kifizetések általában készpénzben történnek. A Farmer Hub programunk révén ezek a bankszámlák szélesebb körű előnyöket kínálnak, többek között a pénzük biztonságosabb tárolását, valamint a pénzügyi hiteltörténetük kialakításának lehetőségét, és hozzáférést biztosítanak számukra a jobb kamatozású hitelkeretekhez.

A Rwacof mindenekelőtt a betakarítás utáni tevékenységek során a részletekre való kivételes odafigyeléssel biztosítja a kávé lehető legjobb minőségét. A Rwacof a cseresznye mosóállomásra való beérkezésétől a darálásig és az exportra történő csomagolásig szigorú minőségellenőrzést tart fenn. Hozzánk hasonlóan ők is tudják, hogy a kiváló minőségű kávé elengedhetetlen ahhoz, hogy az ellátási lánc egészében előnyöket biztosítson.